Legge inn tilbakemelding på kode i granskningsvisningen og i øyeblikksbilder

Muligheten til å legge i tilbakemelding på kode er nå også tilgjengelig i granskningsvisning og i øyeblikksbilder. Som før velger du koden du vil gi tilbakemelding på, og velger En bild som visar symbol, skärmbild
Automatiskt genererad beskrivning ikonet med snakkeboblen for å skrive tilbakemeldingen. MEPS Dataforvaltning går igjennom tilbakemeldingene med sikte på å forbedre MEPS-dataene (koder, algoritmer, materialer osv.).

Presentasjon av de innkomne tilbakemeldingene

Du kan nå få tilgang til en statistikkrapport over det siste kvartalets tilbakemeldinger på MEPS-koder. Tilbakemeldingene er sendt inn av MEPS-brukere fra hele Norden. Til rapporten

Kodeendringer

Det har skjedd noen endringer i kodene, for eksempel i kodene for stålstendere og badstuer. Bruk MEPS-kodeverktøyet for å finne frem i endredeslettede og nylig tilføyde koder. Her er kodeverktøyet.

Oppdatering av MEPS materialpriser

Som et resultat av nylige endringer i markedets materialpriser, har vi oppdatert prisene i MEPS. For å gi dere en oversikt over denne prisutviklingen, har vi vedlagt en liste som viser prosentvis endring i hver materialprisgruppe, spesielt fokusert på de mest brukte.

Det er viktig at dere tilpasser bruk av materialpriser i MEPS til oppdragene deres, ved å benytte avtalte og/eller importerte materialprislister. Dette sikrer at prisene reflekterer de reelle materialkostnadene mest nøyaktig for hvert oppdrag. Les vår guide om hvordan du importerer dine egne materialprislister

MaterialprisgruppeProsentendring November 2023
Cu-rør og deler1,40%
El-installasjonsmaterialer2,10%
Falsede lister/detalj-forsink6,10%
Gipsvarer13,50%
Støpejernsrør og deler0,00%
Gulvsp/Latex/Sil/Våtr. matr.0,70%
Maling/sparkel/glassfiberstrie4,20%
Isolasjon/Mineralull3,80%
Jern/metall/innfesting4,30%
Kabler og ledninger7,40%
Kjemisk-tekniske varer3,40%
Keramiske varer2,60%
Linoleum0,00%
Materialer for betong og mur3,10%
Parkett og laminatgulv7,70%
Vinylbelegg4,70%
Plastrør og deler0,40%
Profilert plate3,50%
Sanitærutstyr - armaturer0,00%
Sanitær-porselen-0,20%
Listverk/Skap/Dører mm2,60%
Trelast8,20%
Papirtapet2,30%
Teknisk armatur1,70%
Tepper0,60%
Trebaserte plater5,00%
Tetningsskikt/plast2,50%
Utvendig maling mm4,10%
Hvitevarer0,70%
Tekstil- og eksklusive tapeter-7,30%