Mål og areal – fradrag på rom  

Når en entreprenør sender inn en kalkyle til avgjørelse, kontrolleres det at det er minst ett fradrag i hvert rom. Hvis fradrag mangler, må du enten fylle ut de riktige fradragene eller opplyse om at det ikke skal gjøres fradrag, før kalkylen kan sendes. En kobling til gjeldende rom er tilgjengelig for å lette arbeidet. Endringen innføres for å sikre at riktige mål benyttes i kalkylen. 

 

Innstilling for skadetyper i partnernettverk 

I "Partnernettverk" kan du som forsikringsselskap bestemme hvilke typer skader forskjellige partnere kan utføre. Filtreringen styres av hva som er valgt i hvert oppdrag under "Forsikringssak" og feltet "Type skade". Systemet vil da vise en liste over partnere som er kvalifiserte til å håndtere den aktuelle skadetypen. Hvis du ønsker å invitere en partner som ikke er listet, kan du enkelt fjerne filteret ved å klikke på filterikonet til høyre for søkeboksen og deretter ta bort filteret.   

 

Kodendringer juni 2024  

Ny struktur for plater  

5-hulls prinsippet for plater opphører. All hulltaking er nå inkludert i koder for Nyinstallasjon. mWu er justert for å ta hensyn til dette. 

GULV, INNERVEGG og INNER TAK får en ny struktur for plater under bekledning.  

Kapping flyttes til Tiltak | Kapping. Koder for Oscillerende sag fjernes. 

Kode for Skjøtesliping, Gulvplater flyttes til Tiltak | Fresing & Sliping. 

Under INNERVEGG | Bekledning | Tilpasninger kommer kode for plater i utforing. Her finnes også koder for Hjørnebeskyttelseslist inkl. Sparkling. 


Koder for Løsøre 

Kodene for Løsøre fjernes. 

Få oversikt over kodeendringene med vårt kodeendringsverktøy

Her ser du tydelig hvilke koder som er fjernet eller endret i MEPS. Det viser også hvilke eksisterende eller nye koder som erstatter de fjernede. Du kan for eksempel sortere etter bransje eller utgivelsesdato og søke etter fjernede koder eller ord og deler av ord.

Oppdragsvisning og filterfunksjon  
Mindre justeringer er gjort under oppdragsvisningen for å forbedre ytelsen.