Yrityksen MEPS-pääkäyttäjällä on oikeus lisätä, hallinnoida ja poistaa käyttäjätilejä.

MITEN KÄYTTÄJÄ LUODAAN?

Kohdassa Meidän yritys à Käyttäjät klikkaa + Käyttäjät.

Kirjoita tiedot kohtiin

• Nimi (pakollinen), esim. Etunimi Sukunimi, Sukunimi Etunimi, Toimisto.
  • Käyttäjänimi (pakollinen), MEPS ehdottaa käyttäjätunnusta, mutta sen voi vaihtaa haluamakseen, kunhan käyttäjätunnus ei jo ole käytössä MEPSissä.
  • Sähköposti (pakollinen)
  • Puhelin
  • Matkapuhelin (pakollinen), joka on puhelinnumero, joka näkyy kyseisen käyttäjän yhteystiedoissa MEPSissä.
  • Ulkoinen tunnus liittyy integraatioihin, joten se tulee jättää tyhjäksi.

Valitse käyttäjän oikeudet MEPSissä

• Rooli
    1. Katso ohje ”Mitkä ovat eri roolien käyttöoikeudet MEPSissä?
  • Yhteyshenkilö?
    1. Voi toimia hankkeen yhteyshenkilönä ja vastaanottaa hankkeen ilmoituksia.
  • Tekee tarkastuksia?
    1. Voi tehdä tarkastuksia. Lähtöosoite lisättävä käyttäjätiliin.
  • Tekee työtilauksia?
    1. Voi tehdä ja hoitaa työtilauksia.
  • Hankkeen vastaanottaja organisaatiossa?
    1. Hankekutsut ohjautuvat käyttäjille, jotka on määritelty hankkeen vastaanottajaksi organisaatiossa.

Klikkaa lopuksi Luo käyttäjä, jolloin käyttäjätiliin määriteltyyn sähköpostiin lähetetään viesti, joka sisältää linkin salasanan määrittelemistä varten.

MITEN KÄYTTÄJÄ POISTETAAN?

Kohdassa Meidän yritys à Käyttäjät valitse poistettava käyttäjä ja klikkaa rivin roskakorikuvaketta.

Järjestelmä haluaa vahvistuksen käyttäjän poistolle. Huomaa, että poistettua käyttäjätiliä ei voi palauttaa, eikä poistettua käyttäjätunnusta voida ottaa uudelleen käyttöön.

Jos poistettava käyttäjä on yhteyshenkilönä hankkeissa, vaihda kyseisten hankkeiden yhteyshenkilö ennen käyttäjätilin poistoa. Katso ohje ”Miten hankkeen yhteyshenkilö vaihdetaan?”.

Vahvista poisto klikkaamalla Kyllä, poista

MITEN KÄYTTÄJÄN POISSAOLO JA SIJAINEN MERKITÄÄN?

Kohdassa Meidän yritys à Käyttäjät klikkaa sen käyttäjän riviä, jolle haluat määritellä poissaoloajan ja sijaisen.

Klikkaa + Poissaolo.

Anna alkamisaika (pvm + klo) ja päättymisaika (pvm + klo) ja valitse sijainen. Klikkaa Tallenna. Jos yritykselläsi on käytössä kustannuspaikat, voi sijaiseksi määritellä vain sellainen henkilön, joka edustaa täsmälleen samoja kustannuspaikkoja kuin poissaolijakin.

Poissaolo- ja sijaistiedon voi poistaa ennen sen päättymistä klikkaamalla roskakorikuvaketta. Tieto poistuu automaattisesti päättymisajan umpeuduttua.

Poisto tulee vahvistaa klikkaamalla Kyllä, poista.