Si din mening om en kode

Vil du fortelle oss i CAB noe om en kode? Kanskje synes du at koden kan forbedres. Nå kan du legge inn dine meninger om MEPS-koder direkte i kalkuleringen. Merk koden du vil kommentere på, og velg snakkeboblen for å legge inn en kommentar. Du kan bare legge inn en kommentar på én kode om gangen. Kommentarene vil bli gjennomgått av MEPS dataforvaltning med sikte på å forbedre MEPS-data.

Mulig å bytte mellom kameratyper i befaringsappen

I befaringsappen kan du nå velge om du vil bruke MEPS-kameraet eller enhetens innebygde kamera på Android-enheter.

Oppdatering av MEPS materialpriser

Det har skjedd endringer i markedets materialpriser. Derfor har vi gjort en justering av materialprisene i MEPS. For å forstå hvor stor prisutviklingen er, har vi vedlagt en liste over prosentvise endring per materialprisgruppe (de mest brukte).

Vi anbefaler at dere bruker de riktige materialprisene på MEPS-oppdrag ved å bruke avtalte og/eller importerte materialprislister. Avtalte og/eller importerte priser er generelt alltid det alternativet som best tilsvarer de faktiske materialkostnadene for en oppdrag. Les mer her: Om materialpriser i MEPS

MaterialprisgruppeEndring i %
Cu-rør og deler9%
El-installasjonsmaterialer9%
Falsede lister/detalj-forsink0%
Gipsvarer8%
Støpejernsrør og deler16%
Gulvsp/Latex/Sil/Våtr. matr.3%
Maling/sparkel/glassfiberstrie4%
Isolasjon/Mineralull7%
Jern/metall/innfesting9%
Kabler og ledninger15%
Kjemisk-tekniske varer5%
Keramiske varer-9%
Linoleum0%
Materialer for betong og mur4%
Parkett og laminatgulv7%
Vinylbelegg8%
Plastrør og deler11%
Profilert plate-15%
Sanitærutstyr - armaturer6%
Sanitær-porselen5%
Listverk/Skap/Dører mm13%
Trelast0%
Papirtapet5%
Teknisk armatur8%
Tepper2%
Trebaserte plater6%
Tetningsskikt/plast9%
Utvendig maling mm-1%
Hvitevarer4%
Tekstil- og eksklusive tapeter2%