Chatmeldinger i oppdrag man ikke lengre har tilgang til

Det er nå mulig å følge samtaler og merke meldinger som er lest direkte i toppmenyen, selv i oppdrag du ikke lenger har tilgang til. På denne måten kan du kvitte deg med gamle varsler fra oppdrag der du for eksempel skrev en melding og deretter avviste invitasjonen.


 


Gruppering av varselinnstillinger

Vi har gjort det lettere å få oversikt over innstillingene for varsler. De er gruppert i kategorier, slik at du som bruker lettere kan velge hva du vil slå på og av.


 


Mer informasjon under Hendelser i Arbeidsordre Beta

Utviklingen av vår funksjon Arbeidsordre Beta går fremover! Nå finnes det en logg som viser endringer i notatene og bildene som legges til i Arbeidsordre Beta.


 


Justering av funksjonalitet for å endre kontaktperson

Tidligere i år introduserte vi muligheten for å merke flere oppgaver i oppgavevisningen og endre kontaktperson på disse samtidig. Det kan imidlertid være et problem hvis en part har flere forskjellige roller og forskjellige kontaktpersoner i en og samme oppgave. Vi har nå justert funksjonaliteten slik at du kan velge en bestemt kontaktperson som skal erstattes. 
Beregning av omkrets i kalkuleringen

Vi har forbedret beregningsmetoden for koder basert på omkretsen, slik at den følger samme logikk som koder som brukes til overflater. Nå beregnes verdien av omkretsen fra posisjonen den har i kalkylen i stedet for posisjonen i kodetreet.
MEPS bytter e-post – sørg for at eposten når deg! 

I månedskiftet mai/juni bytter MEPS-systemet e-postadresse. Vi ber deg derfor sørge for at mailer fra MEPS når deg så du ikke går glipp av viktig informasjon om oppdrag. Sjekk spam og søppelpostkassen og legg til no-reply@cabgroup.net som godkjent avsender dersom epostene havner der.


Oppdatering av MEPS materialpriser 

I løpet av våren skjedde det endringer i markedsmateriellprisene, derfor er også materialprisene i MEPS justert. For å forstå størrelsen på prisutviklingen er det vedlagt en liste over % endring per materialprisgruppe (den vanligste).

Vår anbefaling for å få de rette materialprisene i MEPS-oppdrag er å bruke avtalte og / eller importerte materialprislister. Generelt er avtalte og / eller importerte priser alltid det alternativet som best tilsvarer den faktiske materialkostnaden i et oppdrag. Se vår instruksjonsvideo om hvordan du importerer dine egne priser her (lenke til film på svensk).

https://youtu.be/rzogAlkl1-8 


Materialprisgruppe

%-forandring

Cu-rør og deler

4%

El-installasjonsmaterialer

2%

Falsede lister/detalj-forsink

1%

Gipsvarer

5%

Støpejernsrør og deler

3%

Gulvsp/Latex/Sil/Våtr. matr.

-1%

Maling/sparkel/glassfiberstrie

4%

Isolasjon/Mineralull

0%

Jern/metall/innfesting

3%

Kabler og ledninger

12%

Kjemisk-tekniske varer

5%

Keramiske varer

2%

Linoleum

17%

Materialer for betong og mur

4%

Parkett og laminatgulv

1%

Vinylbelegg

-1%

Plastrør og deler

2%

Profilert plate

9%

Sanitærutstyr - armaturer

-7%

Sanitær-porselen

-18%

Listverk/Skap/Dører mm

7%

Trelast

17%

Papirtapet

0%

Teknisk armatur

5%

Tepper

6%

Trebaserte plater

4%

Tetningsskikt/plast

0%

Utvendig maling

0%

Hvitevarer

5%

Tekstil- og eksklusive tapeter

-2%