Vakuutusyhtiöhankkeessa voidaan muodostaa alihankkeita. Tällöin päähanke ja alihankkeet ovat keskenään linkitetty ja liikkuminen niiden välillä on helppoa.

Tässä ohjeessa kuvattu toimintatapa saattaa soveltua esimerkiksi tilanteisiin, joissa taloyhtiön kustannukset käsitellään päähankkeessa ja huoneistojen haltijoiden / omistajien kustannukset käsitellään alihankkeissa. Tällainen toimintatapa kuitenkin edellyttää, että sekä taloyhtiön että huoneistojen käytettävät vakuutukset ovat samassa vakuutusyhtiössä.

Alihanketoiminnon käyttäminen saattaa soveltua myös hankkeen rinnakkaislaskelman tekemiseen.

Päähankkeen tunnistaa kuvakkeesta:

Alihankkeen tunnistaa kuvakkeesta:

Alihankkeen luomisen hankkeessa mahdollistaa vakuutusyhtiö hankkeen Vakuutusasia-sivulla.

Tarkastuksen osalta tulee huomioida, että päähankkeessa luotu tarkastus ei kopioidu alihankkeisiin.

Päähankkeessa luodut tilat voidaan kopioida alihankkeisiin alihankkeita luotaessa.

Alihankkeen voi luoda vakuutusyhtiö tai urakoitsija.

Luo alihanke päähankkeen Vakuutusasia-sivulla klikkaamalla painiketta + Alihankkeet.

Anna alihankkeen nimi- ja osoitetiedot. Valitse Seuraava siirtyäksesi sivulle Kohteen haltija.

Anna alihankkeen kohteen haltijan tiedot. Valitse Seuraava siirtyäksesi sivulle Vakuutusasia.

Anna alihankkeen vakuutusasiatiedot. Valitse Seuraava siirtyäksesi sivulle Vakuutuksenottaja.

Anna alihankkeen vakuutuksenottajan tiedot. Valitse Seuraava siirtyäksesi sivulle Tilat.

Kopioi alihankkeeseen tarvittavat tilat päähankkeesta valitsemalla Kopioi. Huomaa, että koodit, muistiinpanot tai kuvat eivät kopioidu päähankkeesta alihankkeeseen. Valitse Seuraava siirtyäksesi sivulle Hankkeen osapuolet.

Alihankkeen osapuolissa voit kutsua alihankkeen osapuoliksi päähankkeen osapuolia. Kirjoita mahdollinen hankekutsun saateviesti ja valitse Kutsu. Muiden osapuolien kutsumiseksi täytyy siirtyä alihankkeeseen, kun alihanke on luotu. Valitse lopuksi Valmis.

Kun alihanke on luotu, on tarvittaessa siirryttävä alihankkeen Vakuutusasia-sivulle ja täydennettävä puuttuvat tiedot kuten vakuutusnumero, vakuutuksen alkamispäivä ja vuotaneen putken/laitteen/säiliön käyttöönotto-/asennusvuosi.

Alihankkeisiin voidaan siirtyä päähankkeen Vakuutusasia-sivulla klikkaamalla alihankkeen nimikettä.

Hankkeisiin voidaan myös siirtyä Hanke-sivulta, jossa päähanke ja alihanke ovat nähtävissä ja käsiteltävissä omina hankkeinaan.

Päähankkeen ja alihankkeiden välillä voidaan liikkua klikkaamalla päähankkeessa kohtaa ”Alahanke” ja valitsemalla avautuvasta valikosta hanke, johon haluaa siirtyä.

Alihankkeessa vastaava tehdään klikkaamalla kohtaa ”Samankaltaiset hankkeet” ja valitsemalla avautuvasta valikosta hanke, johon haluaa siirtyä.

Myös laskelmassa liikkuminen päähankkeen ja alihankkeiden laskelmien välillä on mahdollista.