Forbedret redigering for avtalte og egne koder i Betakalkuleringen

Får at det skal bli lettere å redigere på avtalte og egne koder går det nå an å trykke på parameterne på raden som kan endres (foruten betegnelsen på koden) og så kunne redigeres.

Bedre notater i Betakalkuleringen

Nå vises flere notater i kalkuleringen. For eksempel følger notatene med når et rom fra en befaring importeres. Det er også mulig å redigere notatene og legge til flere.

Maler i Betakalkuleringen

Meps-maler og egne maler er nå tilgjengelig i Betakalkuleringen. Man kan legge til en egen mal og velge koder fra maler med hjelp av filtrering. Egne maler som er opprettet i dagens kalkulering er også tilgjengelige i Betakalkuleringen. Meps-malene er nye.

Betakalkuleringen erstatter dagens kalkulering om kort tid

Den nye betakalkulering vil erstatte den nåværende kalkuleringen i begynnelsen av juni. Den nåværende kalkuleringen blir da fjernet. Vi anbefaler derfor at man begynner å bruke betakalkuleringen allerede nå. Slik får man blitt vandt med endringene. I en overgangsperiode vil det gå an å få tilgang til den gamle kalkuleringen via en knapp inne i betakalkuleringen. Knappen er planlagt å fjernes med august-releasen. Mer informasjon om dette blir sendt ut senere.

Se leste meldinger i toppmenyen
Nå kan man se og benytte meldingslenker i toppmenyen også etter at de er lest. Tidligere har en meldingslenke som er klikket på forsvunnet, men nå lagres de siste 20 lenkene som er trykket på.

Legg til og rediger bilder i befaring utført i nettleseren

Nå kan man legge til og redigere bilder i et rom også i befaringer utført i nettleser. Dette kunne man bare gjøre i befaringsappen tidligere.

Legg til målepunkter i Meps-tegneverktøyet via nettleser
Nå kan man legge til målepunkter fra fuktprotokollen på et bilde eller en plantegning også i web-befaringen. Målepunktene har også ulik farge avhengig av om de signaliserer vått, tørt og fuktig. Tidligere har målepunkter kun bli lagt til i befaringsappen.

Filtrer på bransje ved opprettelse av avtale

Nå kan en avtaleansvarlig filtrere fram motparts bransjer ved opprettelse av en avtale. Dette legges til i søkefunksjonen hvor man allerede kan søke på navn, adresse, postnummer og sted.

Forandret filtrering av avtaler på oppdragssiden

Nå vises alle avtalene som brukes i et oppdrag av organisasjonen eller forretningsenheten som brukeren tilhører under filter på oppdragssiden. Tidligere har alle godkjente avtaler som er opprettet og delt av hovedorganisasjonen eller en annen forretningsenhet blitt vist i dette filteret. Fremover vil alle avtaler som opprettes av en egen forretningsenhet eller en ekstern organisasjon, hvor brukerens forretningsenhet eller organisasjon er motpart, vises selv om de ikke er i bruk.